https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxk-cG0BINPrGRjgrXBJ-I-r0IXt1zgrKMjps9wSngOtXt9TOIeZWSdQ81wrEb8DV5XnbZBaN2H-96YPkFVElWQyiDybACq4f26ei0o-KCTn1c-GjR_haZSuYmJifopF8RV-GzAZo4CGY/s1167/Ads%C4%B1z.jpg

Son Dakika

Post Top Ad

Your Ad Spot

SARI KANTARON TENTÜRÜ YAPIMI VE KULLANIMI



SARI KANTARON TENTÜRÜ YAPIMI VE KULLANIMI

Sarı kantaron tentürünü % 60 etil alkolle 1:5 oranında 15 gün arada bir çalkalayarak güneşte bekletip daha sonra süzerek hazırlayabilirsiniz. süzdükten sonra koyu renkli şişede serin ortamda saklayabilirsiniz. tentürün günlük tüketim dozu 3-4 ml olmalıdır.
* Tüm çalışmalarda alkolik ekstrelerin sulu ekstrelere göre daha etkin olduğu tespit edilmiştir.
* Sarı kantaron (Hypericum perforatum) ekstresi ile yapılan çalışmalarda, ekstrenin etkileri plasebo veya etkisi kanıtlanmış antidepresan ilaçlarla karşılaştırılmıştır. 3000 hasta üzerinde farklı dozlarda yapılan 10 çalışmada Hypericum’un %50 ve %60’lık etil alkol ekstreleri kullanılmış plaseboya, imipramine ve fluoksetine karşı değerlendirilmiştir. 10 çalışmadan 5’inde Hypericum ekstresi plaseboya karşı anlamlı bir üstünlük gösterirken diğer 5’inde imipramin ve fluoksetin kadar iyi olduğu bildirilmiştir.
* % 10 su ve %10/30 su/etil alkol (v/v) solüsyonlarıyla hazırlanan sarı kantaron ( H. perforatum ) ekstratlarının insan kalın
bağırsaklarından izole edilen Enterococcus
faecium, Bifidobacterium animalis, Lactobacillus plantarum ve E. coli bakterilerine karşı etkileri araştırılmıştır. Çalışmada en yüksek antibakteriyel etki tüm organizmalara karşı % 30 luk etanol ekstresinden elde edilmiştir.
Etil alkolun alkol oranı yuzde 96 seviyesindedir
Yüzde 60 seviyesine çekmek için inceltmeniz gerekir bunu içme suyuylada yapabilirsiniz ancak distile suyla inceltme konusunu bilgisine inandığım güvendiğim bir hocamıza sorduğumda daha uygun daha iyi olacağı şeklinde bir cevap aldım kendisine ayrıca teşekkür ederim ( distile suyun tüketimiyle ilgili internette olumsuz bilgileri görünce kendisine danıştım küçük miktardaki tüketimler sorun teşkil etmeyeceği bilgisine ulaştım.)
Devletimiz evlerde içki yapımını engellemek amacıyla etil alkol satışını yasayla kısıtlamış içine çok acı bir madde olan denatonyum benzoat koyulması kararını almış etil alkol temin edebilirseniz içinde bu maddenin olup olmadığını sormalısınız yoksa tüketemezsiniz kullanım amacını aldığınız yere kesinlikle belirtmelisiniz..
*** İnançlara olan saygımız tabi ki sonsuzdur alkol kullanımı kişiye özel bir tercihtir inancı gereği kullanmak istemeyenler çay yağ gibi diğer formları kullanabilirler konuyu lütfen farklı noktalara çekmeyiniz.
 

ÖNEMLİ UYARI : BELİRLİ BİR HASTALIĞI OLANLAR BU NEDENLE İLAÇ KULLANANLAR SADECE KANTARON DEĞİL BÜTÜN TIBBİ BİTKİLERİ KULLANIRKEN DOKTORUNUZUN TAVSİYESİNE UYUNUZ TIBBİ BİTKİLERİN ETKEN MADDELERİ İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİRİP İSTENMEYEN SONUÇLARA YOL AÇABİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot

Sayfalar